Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Experti in sah!

Membru Bizoo de 11 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri
Produse (962)

Carte, The Russian Endgame Handbook - Ilya Rabinovich

0 stars: 0.00 din 0 pareri

115 lei Lei
Brand
Mongoose Press
Cod produs
C4434
Out Of stock
Descriere
O veche gluma sovietica despre amatorii occidentali : ... joaca deschiderea precum marii maestri, jocul de mijloc precum candidatii de maestri iar finalul precum incepatorii. Jucatorii antrenati dupa metoda sovietica vor conduce partida fara frica spre finalul partidei, increzatori in deprinderile lor superioare in aceasta faza a partidei.

Rabinovici ridica nivelul de intelegere al incepatorului in ce priveste finalul, incepand cu maturile elementare si continuand cu concepte tot mai avansate: finaluri de pioni, campuri corespondente si teme adeseori neglijate precum : turn vs pioni, turn vs figura usoara sau dama vs turn etc.

Cartea contine peste 400 de finaluri instructive si peste 300 de exercitii pentru studiu individual, si a servit, dupa publicare, unei intregi generatii de jucatori, in perioada in care Scoala Sovietica se afla la apogeul dominatiei sale.

Aceasta carte clasica publicata initial in 1927, a fost revizuita si republicata in 1938 , iar acum vede lumina tiparului pentru prima oara in limba engleza ( anul 2012 ).
Trimite mesaj
Din Gura in Gura