Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Experti in sah!

Membru Bizoo de 11 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri
Produse (960)

Carte, Sistemul meu sahist / A. Nimzovici

0 stars: 0.00 din 0 pareri

45 lei Lei
Brand
ROSETTI INTERNATIONAL
Cod produs
CAR48
Out Of stock
Descriere
Sistemul meu sahist este carte clasica, considerata de multi una din cele mai valoroase carti de sah din toate timpurile. Ea trebuie sa fie pe raftul fiecarui jucator de sah

Ideile lui Nimzovici au avut o influenta profunda asupra gandirii moderne in sah. Majoritatea maestrilor au studiat la un moment dat lucrarea lui Nimzovici, si sa nu citesti Sistemul meu sahist este privit de multi ca o mare lacuna in educatia unui jucator de sah.

Aparuta original in limba germana ca o serie de 5 brosuri intre anii 1925 si 1927, cartea (printre primele lucrari ale hipermodernismului) a introdus multe concepte noi.

Aceasta noua editie (Editura Rosetti International, 2014) reuneste sub un singur volum intreaga lucrare (fata de existenta a doua volume separata in precedenta editie din 1994).

In prima parte - Elementele Strategiei, sunt tratate teme ca: centrul si dezvoltarea figurilor, coloanele deschise, linia a 7-a si a 8-a, pionul liber, schimbul, strategia finalurilor, legarea, sahul prin descoperire, lanturile de pioni. Partea a doua, Tehnica jocului pozitional, cuprinde teme ca jocul pozitional, centrul, pionii dubli si limitarea mobilitatii, isolanul si descendentii sai, perechea de nebuni, suprapararea.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura